Krajská hygienická stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě
Menu

Aktuální problematika
a informace
Informace:
COVID-19 v Kraji Vysočina
COVID-19
Odběry pro samoplátce
(Kraj Vysočina)
COVID-2019
Informace pro občany navracející se ze zahraničí
COVID-2019
mimořádná opatření na úřední desce
Koronavirus
(informace pro občany)
Hygienicko-protiepidemická opatření pro letní dětské rekreace v roce 2020
Změna legislativy na obsah provozních řádů vodovodů dodávajících vodu pro veřejnou potřebu

Hledání
Hledat:

Zdravotní obtíže po konzumaci potravin - co mám dělat?


Objevila-li se u Vás nežádoucí reakce po konzumaci potraviny či doplňku stravy, měli byste tuto skutečnost v prvé řadě konzultovat se svým ošetřujícím lékařem. Ten Vás odborně vyšetří, komplexně zhodnotí Váš zdravotní stav a navrhne nejlepší způsob řešení Vašich obtíží.

Vaši negativní zkušenost s konzumací potraviny/doplňku stravy můžete nahlásit i příslušnému pracovníkovi Krajské hygienické stanice, který se Vašimi potížemi na základě svých legislativních kompetencí bude zabývat.

Kontakt pro Kraj Vysočina:
Jméno: Bc. Kamila Urbanová, DiS.
Telefon: 567 564 575

Zdravotní obtíže po konzumaci potraviny/doplňku stravy můžete dobrovolně také sdělit prostřednictvím online formuláře webových stránek projektu Nutrivigilance.

Tento projekt byl spuštěn v roce 2014 pod záštitou Státního zdravotního ústavu (Centrum zdraví, výživy a potravin v Brně) a jeho podstatou je sběr a analýza informací, které se týkají nežádoucích reakcí (neinfekčního charakteru) po konzumaci vybraných druhů potravin/doplňků stravy. Zanalyzované informace o konkrétních potravinách a zdravotních potížích, které se po jejich konzumaci objevily, se stanou podkladem pro preventivní a nápravná opatření k zajištění ochrany zdraví obyvatel.

Logo nutrivigilance

Více informací o projektu naleznete na domovské stránce http://nutrivigilance.szu.cz.



Poslední novinky
Nebezpečné výrobky: Sada plastového nádobí bamboo fiber kids Feeding set
Informace: Informace pro občany navracející se ze zahraničí
Nebezpečné výrobky: Parfém GINO TOSSI PARFUMS
Nebezpečné výrobky: Parfémová voda Beauty Rose PARFUM
Nebezpečné výrobky: Parfémová voda SETION, eau de parfum
Nebezpečné výrobky: Panenka Sofie, Chef de cuisine
Nebezpečné výrobky: Hrnek smaltový, červený s bílými puntíky, 400 ml
Informace: Ministerstvo zdravotnictví vydává důrazné doporučení pro vlastníky objektů v rekreačních oblastech
Informace: Fumigace dřeva - informace pro pořadatele škol v přírodě a dětské rekreace
Informace: Projekt Integrovaný systém uživatelů pro Krajské hygienické stanice