Krajská hygienická stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě
Menu

Aktuální problematika
a informace
Kouření v restauracích
Informace pro cestovatele do Dubaje a riziko v souvislosti s výskytem legionelózy
Žloutenka typu A
(základní informace)
Metodika k hluku pro stavebníky v Kraji Vysočina
Postup orgánů ochrany veřejného zdraví a stavebních úřadů při dodržování ustanovení § 77 zákona č. 258/2000 Sb.
Odborné doporučení pro regulaci expozice hluku z produkce hudby pořádané ve venkovním prostoru

Hledání
Hledat:

Otázky a odpovědi

Otázka:

Je nutné dovážet obědy v termoobalech nebo stačí klasický jídlonosič?

Odpověď:

Každá potravina má stanovené požadavky výrobce na dodržení teplot při jejich přepravě od místa výroby do místa prodeje. Pro přepravu teplých pokrmů platí požadavek, aby po celou dobu přepravy neklesla teplota pokrmů pod bezpečnou teplotní hranici stanovenou výrobcem (obvykle + 60 °C).

Tento teplotní požadavek se promítá do požadavku vhodných přepravních obalů (termojídlonosiče,  jídelní tablety apod.) pro přepravu teplých pokrmů, které po celou dobu přepravy budou schopné udržovat pokrmy v teplém stavu při minimálně + 60 °C. Po stránce technické jsou dva základní přístupy k řešení a to pasivní s izotermickým obalem  nebo aktivní s přihříváním přepravního obalu v průběhu transportu.



Poslední novinky
Nebezpečné výrobky: Toaletní voda ACTION Four
Nebezpečné výrobky: Pleťová maska XIUZILM MASK
Nebezpečné výrobky: Panenka Sweet Beauty
Informace: Úřední hodiny - 30. 4. 2018 a 7. 5. 2018
Nebezpečné výrobky: Pleťová maska PIL'ATEN Hydra-, Suction Black Mask
Nebezpečné výrobky: Gel na vlasy HAiR GEL WITH PRO-VITAMIN B5
Nebezpečné výrobky: Panenka Mаша и Mедведь
Nebezpečné výrobky: Panenka Sweet FASHION STYLE
Nebezpečné výrobky: Gel na vlasy HAIR GEL Modelujacy zel do wlosów
Nebezpečné výrobky: Parfémová voda XEPLORE